POLYTEEKKARI - POLYTEKAREN
 
 

Lounas á la trangia

Killat kilpailivat KockFightissa

Mikko 'Mokki' Lappeteläinen viimeistelee annoksia tuomareiden suita ja silmiä varten.

"Paikoillanne, valmiit, kokatkaa!" kaikuu juontaja Janne Lehtosen huuto. Kello raksahtaa käyntiin, ja seitsemän joukkuetta hyökkää keittiöpöytänsä takaa vesiastioidensa kimppuun.
Tai eivät ihan kaikki. Prodekolaiset aloittavat ruoanlaiton rauhallisesti askartelemalla itselleen kokinhatut.
Hattuja tarvitaan Täffän KockFight-kilpailussa, jossa killat kilpailevat keskenään parhaimmasta opiskelijalounaasta. Ateria saa olla perus- tai à la carte -annos.
Kukin joukkue valmistaa ruokaa omalla pisteellään apunaan trangia ja itse tuodut välineet.
"Yrityksen mestarit", julistaa Koneinsinöörikillan slogan mutta vaatimattomuus on vain silmänlumetta. "Totta kai tää onnistuu", Eetu Kejonen uhoaa.
"Vartin homma", uskottelee Sähköinsinöörikillan slogan. Silti kiltalaiset pakertavat ahkerasti ruoan parissa. "Puoli tuntia me pidetään hauskaa, loppuvartti me pidetään hauskaa mutta tehdään samalla ruokaa", Riku Lääkkölä sanoo. Aikaa ruoan tekoon on 45 minuuttia.
"Heeiii babe, boobs, ass, tänään voittamaton munakokkeli on", raikuu yleisön punahaalareiden suusta. Kemistit kannustavat Munakokkeli-joukkuettaan, jonka salaiseksi ainesosaksi paljastuu munakokkeli.
Jokaisen joukkueen otteita näyttää leimaavan hienostuneisuus. Vaan ei aivan. Automaatio- ja systeemitekniikan killan kaksikko tekee ruokaa ronskein liikkein ja rasvaisin aineksin. Mättö koostuu muun muassa Coca Colasta, chilistä, jauhelihasta ja pekonista. "Pula-aikana ihmiset tarvitsivat paljon proteiinia. Nyt finanssikriisin aikana pitää opettaa opiskelijoille, mistä sitä saa", Olli-Pekka Osmala selittää.
Kun jäljellä on enää muutamia minuutteja, pihvit ja kasvikset on nostettava pannulta, aseteltava lautasille ja putsattava pöytä. Tuomareina toimivat keittiömestari Mats Wallenius ja ravintolapäällikkö Malin Östman kiertävät ja makustelevat annoksia. Wallenius muistuttaa, että valtteja ovat ruoan terveellisyys, taloudellisuus, siisteys ja tietenkin toteutettavuus opiskelijaravintolassa.
Sähköinsinöörikillan punasipulin, kanan, mozzarellan ja turkinpippurisalaatin yhdistelmä kelpaisi paremmin grilliruoaksi kuin opiskelijalounaaksi. Kemistikillan reissumunamies-ateria taas saa kehuja helposta toteutettavuudesta. Prodekolaisten raittiusseuralaisten vesiviikon vihannesruokaa kiitetään keväisyydestä mutta moititaan mausteettomuudesta. Fyysikkokillan olutnautaa kehutaan kauneudesta mutta lihaa moititaan vaikeaksi valmistaa. Täffän kotijoukkueen kanawokki vihanneksilla ja nuudeleilla saa pienen moitteen siitä, että mauste on sekoitettu nuudeleihin.
Automaatio- ja systeemitekniikan killan perusmättö on ainoa, joka saa peittelemättömän tylyn luonnehdinnan: "Isoin ja rumin annos", Wallenius toteaa.
Ironisesta sloganista voi päätellä voittajan, Yrityksen mestarit. "Ehdottomasti parhaimman makuinen ja todella hyvä kokonaisuus", Wallenius kehuu Koneinsinöörikillan täytettyjä lettuja.
Entä keillä oli paras kannustusjoukkue?
Joukkueita saattoi olla muitakin, mutta Kemistikiltalaisten punahaalareiden meteli oli se, joka kuului koko salissa.
Vielä järjestäjät eivät ole päättäneet, päätyvätkö jotkin kilpailijoiden resepteistä ensi syksynä Täffän ruokalistalle. Voiko opiskelijaruokala tehdä ylipäänsä samantasoisia aterioita kuin innokkaat kilpailijat? "Täpärälle menee, kilpailijat tekivät todella hyvää jälkeä, mutta kyllä onnistuu!" markkinointipäällikkö Otto Kronstedt vastaa.

Janne Luotola

Sijoitukset ja ateriat

1. Yrityksen mestarit, KiK, täytetyt letut
2. MunakoKKeli, KK, munakokkelihampurilainen
3. Ankkalinnan kenraalikolmikko, TFY, olutnauta
4. Hjalmar Bonde, TF, kananuudeli
5. Polyteknikkojen Raittiusseura, Prodeko, hedelmävihannesannos
6. LEIvottu VaSIKka, SiK, kana-mozzarella-turkinpippurisalaatti
7. Safka-automaatti, AS, pekonijauheliharisotto
Siirry sivun alkuun

Päivitetty 8.5.2009


tulostusversio
 
 
Polyteekkari —
Suomen paras teekkarilehti
Jämeräntaival 7 A, 02150 Espoo,
puh. (09) 468 3307
[email protected]