POLYTEEKKARI - POLYTEKAREN
 
 

Pääkirjoitus: Elämä kuoleman jälkeen

Teekkareita houkuteltiin äänestämään Aalto-ylioppilaskunnan edustajiston vaaleissa muun muassa lauseella: "Tuleeko wappu?" Toukokuun ensimmäisen tulosta ei tietenkään ole kysymys vaan siitä, että jonkun yhteisön on otettava harteilleen teekkarikulttuurin ylläpitäminen.
Sama kysymys koskee myös Polyteekkaria. Jos tämä numero jää historian viimeiseksi Polyteekkariksi, mikä sitten toimii teekkarikunnan äänenä?
Uskon, että Aalto-yliopiston tuleminen vahvistaa entisestään osakunnan, kiltojen ja yksittäisten yhdistysten asemaa yhteisöinä, joihin opiskelijat kotiutuvat. Toisaalta teekkarit löytävät itsensä laajemman opiskelijakunnan keskeltä ja huomaavat olevansa monessa asiassa samassa asemassa muiden kanssa. Puhumattakaan yhteisistä kursseista.
Tekniset tieteet ovat vain yksi osa teekkarin elämää. Vapaa-aikaan kuuluvat esimerkiksi esteettiset elämykset ja arkeen rahahuolet. Nämä teekkarin elämän osa-alueet kuuluvat taas toisten tieteiden tutkimusalaan. On aika helppoa väittää, että kauppatieteelliset ja taideteolliset asiat koskevat myös teekkarin elämää ja kiinnostavat heitä.
Siksi en usko, että Polyteekkarin lakkauttaminen olisi menetys, jota uusi yhteinen lehti ei voisi korvata. Kertomalla uuden ylioppilaskunnan asioista tuleva lehti kertoo myös teekkarien asioista.

Janne Luotola

Siirry sivun alkuun

Päivitetty 8.5.2009


tulostusversio
 
 
Polyteekkari —
Suomen paras teekkarilehti
Jämeräntaival 7 A, 02150 Espoo,
puh. (09) 468 3307
[email protected]