Etusivulle




Riehuva kampus
TKY:n hallituksen järjestöasiainvastaava Johanna Uusitalo




Mitä on teekkarius? Mitä mieltä muut ovat teekkareista? Entä me teekkarit itse? Näiden kysymysten selvittämiseksi tutkitaan syksyllä Otaniemen teekkareiden yhteisökuvaa. Tutkimustuloksien lukeminen on yksi tapa tutustua teekkaritoimintaan. Autenttisen kuvan voi tosin saada helpomminkin - menemällä itse mukaan teekkaritoimintaan.

Teekkaritoimintaa on kaikki se, mitä teekkarit tekevät. Ylioppilaskunnan piirissä toimii yksistään jo yli sataneljäkymmentä yhdistystä, joiden toiminta on poikkeuksetta tekijöidensä näköistä. Voi harrastaa lentopalloa, elokuvantekoa, kuorolaulua tai science fictionia. Nämä ihan vain esimerkkinä.

Esimerkiksi 28.–29.9.2004 TKK:n päärakennuksen ala-aulassa järjestettävässä Kampusriehassa on luvassa runsaasti yhdistyksiä ja hyvinkin erilaisia ihmisiä niitä esittelemässä. Suosittelen, että kaikki käyvät tapahtumassa ainakin pyörähtämässä, koko touhua yhdistää nimittäin valtava innostus ja tekemisen meininki. Ja ties vaikka löytyisi kipinä mennä mukaan ihan uudenlaiseen toimintaan. Otaniemessä jaksaa paremmin, kun löytää ”oman paikkansa”.

Jaksamista toivotan myös TKY:n edustajistolle, joka linjaa yhdistysohjesäännön lopulliseen kuosiinsa. Yksi polttavimmista kysymyksistä on se, mikä lopultakin katsotaan teekkarihenkiseksi toiminnaksi. Käytännössä on kyse siitä, minkälaista yhdistystoimintaa ylioppilaskunnan tulisi tukea ja miten. Kun tuohon kysymykseen osaa vastata, onkin jo päässyt teekkariyhteisön syvimmän olemuksen lähteille, ilman mitään virallisia tutkimuksia. Millä perusteella voidaan päättää, että tämä teekkaritoiminta on parempaa kuin tuo toinen? Vai voidaanko ylipäätään?

Kampusrieha tarjoaa konkreettisen esimerkin siitä, mitä kaikkea Otaniemen kampuksella on tarjottavanaan nyt, tässä hetkessä. Siinä teille teekkariutta. Moni asia on muuttunut parissakymmenessä vuodessa, niin myös teekkareiden yhdistystoiminta. Toivottavasti ylioppilaskunnan asenteet muuttuvat samaan tahtiin.

Avatkaa silmät ja riehukaa, jos tarpeen. Kaikilla pitäisi olla lupa olla oma itsensä, sillä teekkarius elää meidän mukana, ei toisinpäin.