![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
||||
Tervemenoa entistä ehompaan Cantinaan!
Johanna Vainiomäki
Polyteekkari testasi uuden ravintolan.
Dipolissa toiminut Cantina West sulki ovensa nälkäisiltä suilta yrittäjänvaihdoksen ja remontin vuoksi jo ennen kesälomia. Onneksi katkos ei kestänyt pitään, ja nyt jo kolmen viikon ajan tutuissa tiloissa on jälleen päässyt nauttimaan ravintolan antimista. Paikkaa pyörittää opiskelija- ja työpaikkaruokaloista tutuksi käynyt Sodexho. Myös allekirjoittanut päätti pistäytyä uudistuneessa ”Keltsussa” kuluneella viikolla. Ulkoa katsottuna kaikki näyttää samalta kuin ennen, mutta jo ensimmäinen silmäys sisätiloihin saa aikaan melkoisen kulttuurisokin. Jokainen vanhassa Cantinassa asioinut muistaa varmasti hämärän kellarimaisen tilan, jossa tunkkainen ilma sekoittui erikoislaatuisella tavalla ruokien tuoksuihin. Uudistunut ravintola puolestaan antaa siistin vaikutelman. Tilaa tuntuu olevan runsaasti, ja kaiken keskellä baaritiski sekä avokeittiö suovat mahdollisuuden ruokailun lomassa seurata henkilökunnan reipasta työskentelyä. Ruoka maistuu
Lounaslistalta päädyn valitsemaan Hawaijin-leikkeen chiliperunoilla. Tilauksen tehtyäni siirryn pöytään ja pääsen lopulta tarkastelemaan ympäristöä kaikessa rauhassa. Paikalla on tilaan nähden vain kourallinen ruokailijoita. Istuessani alas kuulen viereisen pöydän ruokailijoiden hermostuneen mutinan tilaustensa viipymisestä. Lopulta yksi miehistä tiedustelee kuuluvalla äänellä keittiöstä, saapuvatko annokset mahdollisesti milloinkaan. Keittiöhenkilökunta tuntuu olevan vielä sisäänajovaiheessa, ja välillä sananvaihto kiireen keskellä käy jopa hivenen hermostuneeksi. Heränneestä epäluulostani huolimatta saan tilaukseni pian alkusalaatin nauttimisen jälkeen. Annos ainakin on reilun kokoinen ja näyttää hyvältä. Kymmenen minuutin kuluttua voin tyytyväisenä todeta, että makukin täytti odotukset. Minä en löydä moitteen sijaa.
Parannukset jatkuvat
Uusitun Cantinan toiminnasta vastaava ravintola-alan konkari Jouni Hakkarainen ehti kiireidensä lomassa pohtimaan ravintolan tulevaisuuden näkymiä. Hakkarainen tunsi työnsä kautta perinpohjin myös entisen Cantinan. Uuden konseptin käynnistäminen on vasta aluillaan. ”Tämä uusittu ravintola on nyt avoinna kolmatta viikkoa. Toimimme tällä hetkellä supistetulla aikataululla, eli iltaisin suljetaan jo seitsemältä ja viikonloppuisin emme ole avoinna laisinkaan. Syyskuun alusta astuvat voimaan pidemmät aukioloajat, ja samalla ruokalista palaa lähes entiselleen.” Hakkaraisen mukaan Cantina kilpailee teekkareiden huomiosta perinteisellä 10 prosentin alennuksella ja täysillä anniskeluoikeuksilla. ”Pizzat meillä on maukkaita ja opiskelijankin kukkarolle edullisia. Keppanatuoppi muuten maksaa vain kolme euroa! Ehkä suurimpana muutoksena vanhaan mainittakoon ravintolan siisteys. Ero on kuin yöllä ja päivällä. Mutta sisustus täällä on vielä kesken. Esimerkiksi verhot puuttuvat kokonaan. Terassi uusitaan mahdollisesti ensi talvena.” Cantinan myynti menee Hakkaraisen laskelmien mukaan ruoan ja oluen suhteen melko tasan. Ilta-asiakkaat ovat pääosin Teekkarikylän omaa väkeä. ”Käyttöä saisi toki olla enemmänkin. Olemme suunnitelleet jatkavamme perinteisiä jazziltoja ja suunnitelmissa on kyllä muutakin asiakkaita houkuttelevaa toimintaa. Ainakin meillä on nyt hyvät poppikoneet; kahdensadan cd-levyn laite. Sen kun laittaa aamulla soimaan, niin musiikkia riittää aina sulkemisaikaan asti”, Hakkarainen kehuu. Cantinan aukioloajat syyskuusta eteenpäin: ma–to 11–24, pe 11–01, la 12–01 ja su toistaiseksi suljettu. |
||||
![]() |