Etusivulle




Cantina koettaa nostaa profiiliaan
Santtu Kallionpää




Otaniemeläisen ravintola Cantinan eli Keltsun aukioloajat ovat harmittaneet monia: alkusyksystä paikka on ollut auki arki-iltaisin keskiyöhön asti ja perjantaisin yhteen, mutta lauantaisin ravintola on ollut suljettu. Ravintolaa ylläpitävä Sodexho kuitenkin lupaa, että tilanteeseen on tulossa parannusta. ”Suunnitelmissa on, että lokakuun alkupuoliskolta lähtien olisimme avoinna myös lauantaisin klo 16–22”, kertoo Sodexhon ravintolatoimen päällikkö Virpi Talbacka. Pitempään paikkaa ei hänen mukaansa kannata pitää auki, koska asiakkaita pitäisi olla enemmän.

Runsas vuosi sitten Cantinan omistaja vaihtui, ja sen jälkeen moni on kritisoinut ravintolaa kasvottomaksi, turhan kliiniseksi ja sanonut, että vanha Keltsu on mennyttä. Sodexhon aluepäällikkö Lasse Lindström kertoo, että ongelma on tiedostettu. ”Entinen Keltsu on ollut teekkareille tärkeä paikka. Tarkoitus olisi kehittää nykyisestä ravintolasta teekkareiden olohuone, jossa ihmiset viihtyvät”, Lindström sanoo. Ravintolaa kehitetään yhteistyössä TKY:n kanssa, ja Polyteekkarimuseostakin on haettu näyttelymateriaalia luomaan tunnelmaa. ”Seinille on tarkoitus ripustaa vanhoja valokuvia teekkareiden tempauksista”, Lindström maalailee.

Teekkareita yritetään houkutella Keltsuun myös viihteellisen ohjelman voimin. ”Kerran kuussa olisi tarkoitus järjestää jonkinlaista häppeninkiä. Poli Jazzin kanssa on sovittu jo kolmesta jazz-illasta syksyllä”, Lindström sanoo. Lindströmin puheissa vilahtaa ajatus stand-up-komiikan järjestämisestä teekkareille. Sitä on kuulemma toivottu. Lisäksi viihtyvyyttä tilassa aiotaan parantaa tarjoamalla asiakkaiden käyttöön biljardipöytä.

”Teekkarit ovat erittäin tervetulleita järjestämään omia tapahtumiaan Cantinan tiloissa”, Lasse Lindström sanoo. Hän toivoo, että teekkarit löytäisivät paikan biletilana siinä missä muutkin Otaniemen tilat.

Ravintola Cantina on avannut kotisivut osoitteessa www.ravintolacantina.com.