Etusivulle




Kananuudeliwokkia 20 minuutissa




Eräs ensimmäisistä jutuista, jonka viime vuoden OUBS-toimitus aikaan sai, oli Kung fu -kokki. Idea oli perin yksinkertainen: tehdä ”itämaista” ruokaa käsin sanan varsinaisessa merkityksessä, toisin sanoen ilman normaalisti einesten pilkkomiseen käytettäviä apuvälineitä, veitsiä. Ruoaksi valittiin helppovalmisteinen broileriwok, kokiksi vieraileva Kung fu -taituri.

Viime vuonna OUBS-ruotuun astunut silloinen teknikko, nykyinen päätoimittaja Tomi Saarinen sai kunnian vetää ylleen karatepuvun sekä mustan peruukin. Kuvauspaikkana toimi niinkin jännittävä lokaatio kuin OUBS-kommuunin keittiö.

Trikit toteutuivat kunniakkaasti valmiiksi pilkotuilla vihanneksilla, joita tämä jalon itämaisen taistelulajin taitaja sitten kameran edessä käsillään ”pilkkoi”. Toimintaa korostettiin nopeuttamalla kuvanauhaa osapuilleen tuhatkertaiseksi sekä lisäämällä asianmukaisia äänitehosteita. Vakuuttavuutta korotettiin vielä uusiin sfääreihin taistelulajitaiturin operoidessa lukuisia liikesarjoja valmistusprosessin aikana. Illuusio oli syntynyt.

Panu Kontkanen


Kananuudeliwokkia 20 minuutissa

1 paketti marinoitua broileria 2,30 e
1 pussi pakastewokki­-vihanneksia 1,26 e
2 pussia nuudeleita mauste­pusseineen 0,49 e/kpl

Yhteensä 4,54 euroa.

Mausteeksi soijaa tai makeaa chilikastiketta.

Lisäksi tarvitset kattilan, paistinpannun ja paistinlastan.

Laita kattilaan vettä kiehumaan niin, että nuudelit mahtuvat sinne väljästi. Lisää nuudelit kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti. Paista samaan aikaan broileri kypsäksi paistinpannulla välillä sekoittaen. Lisää hiukan sulaneet wokkivihannekset. Mausta nuudelien mukana tulleella chilillä tai chilikastikkeella.

Kaada vesi pois kypsistä nuudeleista ja lisää nuudelit paistinpannulle. Sekoita ja anna maustua muutama minuutti. Nauti kaverin kanssa tai yksin, jos olet tosi nälkäinen. Jäljelle jäänyt wokki maistuu hyvältä seuraavana päivänä lämmitettynäkin.

Terhi Upola