![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
||||
Tonnikala on herrojen herkkua
Terhi Upola
[email protected]
35 euroa kilo tonnikalasta! Seison ihmetellen kalatiskillä. Tonnikalahan on täyttä bulkkitavaraa, jota saa muutamalla kymmenellä sentillä purkkitolkulla. Irtomyynnissä kilohinta onkin kohonnut yhtäkkiä moninkertaiseksi. Ei sillä, etteikö tuore tonnikala olisi suurta herkkua. Ja varmasti sitä on paljon vaikeampi saada kauppaan kuin purkkiruokaa. Ehkä suurin ongelma ei olekaan hintaero, vaan mielikuvaero. Miten luoda mielessään kaksi totaalisen erillistä lokeroa tiskitonnikalalle ja purkkikamalle. Niistä kun ei voi puhua samana päivänä. Ei tosin monista muistakaan ruoista, joista toinen on tehty kotona ja toinen väljähtynyt eineshyllyssä, vaikka ruokalajin nimi olisi sama. Kun oikein yrittää, ehkä lokeroiminen kuitenkin luonnistuu. Yksi asia jää silti vaivaamaan. Millähän jämäpaloilla tonnikalapurkit on oikein täytetty? |
||||
![]() |