Etusivulle




TKY uusii verkkojärjestelmänsä
Terhi Upola


TKY saa uudet, aikaisempaa toimivammat ulkoiset verkkosivut. Samaan yhteyteen tuleva Oma TKY -sivusto tarjoaa monenlaisia palveluja ylioppilaskunnan jäsenille.

TKY julkaisee uuden verkkojärjestelmänsä kahden viikon päästä, 27.10. Samalla verkkosivujen osoitteeksi tulee www.tky.fi.

Uusi järjestelmä on kaksiosainen: Ulkoiset sivut vastaavat suunnilleen nykyisiä, mutta niiden rakenne on muuttunut. Kokonaan uusi osio on niin sanottu Oma TKY -osio, joka on uusi palvelu jäsenistölle.

Verkkojärjestelmä uusitaan, koska muutama vuosi sitten toteutetussa jäsenkyselyssä verkkoa pidettiin tärkeimpänä tiedon lähteenä. Lisäksi pian käytöstä poistuvia vanhoja sivuja on pidetty rakenteeltaan monimutkaisina.

Oma verkko­yhteisö
Oma TKY -sivuston tärkeimmät palvelut ovat verkkoyhteisöt, jäsentietokanta ja yhdistystietokanta.

Verkkoyhteisö tarjoaa siihen kuuluville ihmisille keskustelupalstan, tapahtumakalenterin ja mahdollisuuden siirtää tiedostoja. Se voi toimia vaikkapa yhdistyksen ilmoitustauluna. Kaikille killoille ja yhdistyksille on luotu verkkoyhteisö valmiiksi, mutta uuden verkkoyhteisön voi luoda kuka tahansa TKY:n jäsen.

Sivuja testannut Hanna Koskinen kiinteistötalouden ammattiainekerhosta Fundista pitää Oma TKY -sivua toimivana.

”Olemme hallituksen kanssa suunnitelleet, että alkaisimme käyttää tätä järjestön sisäisenä tiedotuskanavana. Yhdistyksen ulkoisista sivuista tulisi enemmän ulkopuolisille suunnatut”, Koskinen kertoo. Hän arvelee, että monelle verkkopohjainen järjestelmä on helppokäyttöisempi kuin perinteiset news-selaimet.

”Uskon, että ammattiainekerhomme alkaa käyttää tätä keskustelupalstana. Nyysseissä meillä ei ole ollut omaa keskustelua, eikä sähköpostilla viitsisi aina spämmätä”, Koskinen sanoo.

Koskisen ainoa kritiikin kohde on valmiit sivupohjat, jotka rajoittavat jonkin verran materiaalin sijoittelua verkkoyhteisön sivuilla.

Käyttäjät voivat päättää, näkyykö heidän materiaalinsa muille vai ei ja ketä he ottavat mukaan.

”Jos yhdistyksellä on TKY:n ulkopuolisia jäseniä, myös heidät voi liittää yhteisöön”, TKY:n hallituksen tiedotusvastaava Erik Karlsson lupaa.

Päivitettävä yhdistystietokanta
Uudessa yhdistystietokannassa kil­­­lat ja yhdistykset voivat pitää jäsen­rekisteriään ja päivittää sitä. Sitä kautta myös TKY:n järjestösektori saa ajankohtaista tietoa esimerkiksi yhdistysten hallituksista, toimihenkilöistä ja vaikkapa tilatarpeesta.

”Tähän mennessä killat ovat saaneet jäsentiedot kerran vuodessa paperilla tai Excel-taulukkona, mikä on ollut aika hankalaa”, TKY:n hallituksen järjestövastaava Reetta Tikanmäki sanoo.

Tikanmäen mukaan myös hakujärjestelmä on laajempi kuin nykyisessä tietokannassa.

Osaa uudesta yhdistystietokannasta pääsevät selaamaan kaikki sisään kirjautuneet jäsenet.

Jäsentietokannassa on samantapainen hakujärjestelmä kuin WebOodissa, mutta sinne jäsenet voivat lisäksi päivittää tietoja siitä, mihin yhdistyksiin he kuuluvat. Sisään kirjautuessa tulevat näkyviin linkit omiin järjestöihin, joista voi tarkistaa niiden tapahtumat yhdellä kertaa.

Toimivammat verkkosivut
TKY:n varsinaisista, kaikille näkyvistä verkkosivuista on yritetty tehdä rakenteeltaan vanhoja toimivammat. Tiedot eivät löydy enää ulkopuolisille vaikeasti hahmottuvien sektorien alta, vaan esimerkiksi Palvelut- ja Yhteystiedot-tyyppisten yläotsikoiden alta.

”Rakenteen suunnitteli keväällä työryhmä, jossa oli mukana muun muassa käytettävyyttä opiskelevia teekkareita”, Karlsson kertoo.

Jatkossa sivuille on tulossa omat linkit erilaisille käyttäjäryhmille, kuten fukseille, tiedotusvälineiden edustajille tai jatko-opiskelijoille.

Uuden verkkojärjestelmän on toteuttanut tamperelainen Capnova Oy. Järjestelmän hinnaksi tuli tässä vaiheessa 17 000 euroa. Myöhemmin maksetaan vielä ylläpidosta.

Karlssonin mukaan järjestelmä tuli huomattavasti odotettua halvemmaksi, koska Capnova oli tehnyt jo suunnilleen samanlaisen TFIF:lle, TEK:n ruotsinkieliselle siivelle.