Etusivulle




Mitä sanoo Sodexho?
Laura Koskenrouta




Kuva


Dipolin ravintolapäällikkö Heta Jokipii, millainen tulee olemaan uudistunut Keltsu?

Keltsu tulee konseptiltaan olemaan samanlainen kuin nykyäänkin, eli viihtyisä ja kodikas paikka, johon voi tulla syömään, kuuntelemaan musiikkia ja seurustelemaan tuopin tai pelin ääreen.

Keltsu-nimitys on nykyiselle ravintoloitsijallekin periytynyt siltä ajalta, kun TKY itse pyöritti Dipolissa ravintolatoimintaa Kaljakellari-nimellä. Mikä tulee uuden Keltsun viralliseksi nimeksi?

Minusta Cantina on aivan oiva nimi eikä sitä ole välttämättä syytä vaihtaa. Asiaa ei ole vielä lyöty lukkoon, eli jonkinlainen nimikilpailu saatetaan toki järjestää, jos se katsotaan aiheelliseksi.

Sodexho tunnetaan teekkareiden keskuudessa lähinnä opiskelijaravintolana. Onko Keltsuun tulossa opiskelijahintaisia lounaita?

Ei ole, koska Kela ei myönnä tukea ravintoloille, joissa on anniskeluoikeudet. Kymmenen prosentin teekkarialennus ruoista kyllä on tarkoitus säilyttää. Muutenkin hintataso pidetään opiskelijaystävällisenä, ovathan teekkarit ylivoimaisesti suurin asiakasryhmämme!

Eri tyyppiset henkilöstöruokalat ovat tosiaan Sodexhon pääasiallinen business, mutta ei se kapakan pitokaan meille vierasta ole. Esimerkiksi Hakaniemessä sijaitseva La Mer -niminen ravintola on Sodexhon omistuksessa. Ja kyllähän me täällä Dipolissakin hoidamme kaikennäköisiä tilaisuuksia tuhansien ihmisten teekkaribileistä aina tohtorinpromootioihin asti.

Miten käy teekkaripannun? Mikä on ruokalistan hittituote?

Teekkaripannu ja Servin Maijan pannu säilytetään ehdottomasti! Henkilökuntaamme kuuluu ihmisiä, jotka ovat olleet talossa töissä jo siihen aikaan, kun TKY hoiti ravintolatoimintaa Keltsussa. Perinteiset reseptit ovat siis hallussa.

Pizzan ykköstilaa ei varmaan mikään pysty horjuttamaan! Ruokalistan runko säilytetään, samoin juomarepertuaari. Uutena on kevyet vaihtoehdot ruokalistassa ja "Viikon tuote" -tyyppiset kokeilut. Mahdollisesti jotain etnistä vaihtoehtoakin on tulossa.

Keltsuhan on menossa perusteelliseen remonttiin ja sisustuskin aiotaan ilmeisesti uusia. Minkälainen on Keltsun ilme ensi syksystä lähtien?

Arkkitehti Jukka Kuloaho, joka on suunnitellut mm. Chico'sin ja Ale pubin, on suunnittelussa ottanut lähtökohdakseen Keltsun tilojen ainutlaatuisuuden. Kiviseinää pyritään tuomaan valaistuksella esiin ja murretut väritykset noudattelevat sen sävyjä.

Baarin paikkaa muutetaan myös niin, että kallioseinä pääsee paremmin oikeuksiinsa. Samalla tila saadaan luontevasti jaettua kahtia, savuttomaan ja tupakkapuoleen.

Yhtä kaikki, Keltsun ilme tulee olemaan viihtyisä ja rento. Tarkoituksemme on säilyttää se teekkarikyläläisten olohuoneena niin kuin se on ollut tähänkin asti.

Järjestetäänkö Keltsussa vastaisuudessa live-keikkoja? Entä kisastudioita?

Tottakai. Keltsun lava ei lähde mihinkään, joten siinä voi esiintyä entiseen malliin. Tilaan hankitaan myös kunnolliset äänentoistolaitteet ja ainakin televisiot kummallekin puolelle, mahdollisesti screenikin.

Ja vielä se tärkein kysymys: Mikä on tuopin hinta uudessa Keltsussa?

Panimoalan oikuistahan ei voi tietää etukäteen, mutta tuopin hinta tulee olemaan kohtuullinen. Ja tokihan meillä on arkisin Happy hour, jolloin se on vielä edullisempi.