Etusivulle




40 vuotta Teekkaritennistä
Mikko Arvinen




Teekkaritennis ry. juhli toukokuun lopussa 40-vuotishistoriikkinsä julkistamista. Juhlateos kertoo kattavasti otaniemeläisen  tennisharrastuksen vaiheista ja sivuaa samalla kiinnostavasti lajin suomalaishistoriaa.
        Kirjan päätoimittaja Niilo Fredrikson kertoi, että kirjoitushanke käynnistyi kolme vuotta sitten pidetyissä kerhon 40-vuotisjuhlissa.
        – Voisi sanoa, että ’Tennistä ja teekkarihenkeä – Teekkaritennis 40 vuotta’ -kirja on tukeva ja teekkarimainen kooste TeTe:n historiasta, Fredrikson sanoi.
        Suomen Tennisliiton mukaan Suomen ensimmäinen virallinen tennisottelu pelattiin neljä vuotta ensimmäisen Wimbledon-pelin jälkeen vuonna 1881, mutta laajempaan suosioon laji alkoi nousta 1960-luvulla, jolloin Teekkaritennis ry:kin perustettiin.
        Kirjan 96 sivulle mahtuu runsaasti valokuvia vuosikymmenten varrelta. Kuvista päätellen Björn Borg -tyyppiset puumailat ja John McEnroe -hikinauhat kuuluivat pitkään olennaisena osana toimintaan, mutta vuosien varrella TeTe on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Otaniemen suurista liikuntayhdistyksistä.
        Tällä hetkelle TeTe:n sisäisessä sarjassa pelaa yli 100 jäsentä, ja yhdistyksellä on neljä Tennisliiton sarjoissa pelaavaa miesten joukkuetta sekä yksi naisten edustusjoukkue.
        Pari vuotta sitten teekkari Janne Leino oli Suomen ranking-listalla sijalla 35, mutta ilmeisesti vuosien varrella teekkareita on löytynyt korkeammiltakin sijoilta.
        Suurin osa teteläisistä ei  kuitenkaan ole huippupelaajia, ja uudet harrastajat ovat tervetulleita  yhdistyksen riveihin. TeTe järjestää joka syksy ja kevät tenniskursseja sekä aloittelijoille että aiemmin pelanneille harrastajille.
        Tennistä ja teekkarihenkeä-kirjan kirjoittajajoukkoon kuului paitsi nykyisiä aktiiveja myös laaja joukko entisiä teteläisiä. Teoksen julkaisutilaisuudessa nähtiin esimerkiksi Tennisliiton toimitusjohtaja Mika Bono ja TeTe:n perustajajäseniin kuuluva Nokian tutkimuskeskuksen entinen
johtaja Juhani Kuusi.
        Juhlateokseen voi tutustua tarkemmin TeTe:n uudistuneilla kotisivuilla osoitteessa www.tete.fi.