Etusivulle




Tonnikalamössö pääsi salonkiin




Iloisia uutisia köyhille ja mielikuvituksettomille opiskelijoille! Enää tonnikalamakaronimössöä syövien ei tarvitse hävetä. Media on tehnyt siitä ei vain hyväksyttävää, vaan erittäin hienoa, salonkikelpoista ruokaa. Se ei ole enää mitään mättöä, vaan gourmet-illallista.

Ensin liukaskielinen TV-kokki Harri Syrjänen valmisti sitä Kokkisodassa. Hänen keittiönsä voitti tiukan kisan, todennäköisesti Harrin puhelahjojen ansiosta. Samalla puhuessaan hän tuli muokanneensa uutta ruokalajia. Tonnikalahöystö on herrojen herkkua. Erona tonnikalamakaronimössöön on nimen lisäksi loraus valkoviiniä, hiukan vaahdotettua kermaa sekä kourallinen emmentalkuutioita.

Seuraavaksi DJ ja rumpali Milla Miss Heatia pyydettiin Imagessa valmistamaan ateria, ”jolla deitti kuin deitti vietellään ilman vastalauseita”. Millan ruokalajin nimi on Hot Tuna Pasta, mutta taustalla vaikuttavat aidon tonnikalamakaronimössön ainekset. Milla lisää pataan reilun kerma-annoksen lisäksi chiliä ja kasviksia.

Tosin tonnikala ei ole enää mitään halpaa sapuskaa. Ja opiskelijoista on sitä paitsi tullut nirsojakin. Eräs opiskelijatuttavani tunnusti, että hänelle kelpaa vain paras tonnikala, joka maksaa kaksi euroa purkilta.

Kun tonnikalamössö siirtyy salonkeihin, opiskelijoiden täytyy keksiä ja omia jotain muuta.


Tonnikalahöystöä kahdelle 23 minuutissa

Mukailtu versio Harri Syrjäsen ja näyttelijä Mats Långbackan tonnikalamakaronihöystöstä

200 g eli puoli pussia makaronia
2 purkkia tonnikalaa
Puoli purkkia tomaattimurskaa
1 dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä
Iso hyppysellinen basilikaa
Vähintään 100 g punaleimaemmentalia


Tarvitset terävän veitsen, viinipullon avaajan, purkinavaajan, kattilan, pannun, lastan, kulhon ja vispilän.

Esikeitä makaronit kattilassa ja vispaa kerma. Siirrä makaronit lämpimään pannuun, jossa on hiukan öljyä. Lisää valkoviini ja vaahdotettu kerma, joka muuten on samaa kamaa kuin kermavaahto, mutta ilman sokeria. Lisää tomaattimurska, tonnikala, basilika ja kuutioitu juusto. Anna hautua, kunnes juusto on sulanut. Nauti valkoviinin kanssa.

Terhi Upola