Tänä vuonna diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutusohjelmien yhteisvalinnassa TKK:lle haki 2547 kandidaattia, joista opiskelupaikan sai 1475. Uusia opiskelijoita on hieman vähemmän kuin viime vuonna.TKK:lle halutaan lahjakkaita ja motivoituneita opiskelijoita. Anneli Lappalainen opintotoimistosta kertoo, että tässä myös onnistuttiin, erittäin hyvin. Perinteisesti tänäkin vuonna TKK sai parhaat hakijat kaikista tekniikan yliopistoihin pyrkineistä.
Tiukimmat rajat olivat tuotantotalouden, biotekniikan sekä teknillisen fysiikan ja matematiikan koulutusohjelmiin. Niihin oli kovin karsinta teknillisen alan ohjelmista myös koko Suomen mittakaavassa. Esimerkiksi liituraitapukukandidaatit pääsivät tänä vuonna opiskelemaan tuotantotaloutta Lappeenrantaan pistemäärällä, joka on puolet TKK:n vastaavaan verrattuna.
Äiti pesee teekkarien pyykit jatkossakin, sillä kaikkiin teknillisen alan yliopistoihin hakeutuu eniten opiskelijoita lähiseuduilta. Anneli Lappalainen kertoo, että Otaniemeen hakija laittaa kaikki 5 vaihtoehtoaan Otaniemeen.
Helpointa pääsy oli Vaasaan ja Turun Åbo Akademiin, joihin sisäänpääsyn valttikortteja olivat oman nimen oikeinkirjoitus ja paperin palautus.
Entistä vähemmän tyttöjä
Automaatio- ja systeemitekniikan osaston tiivitaavit viettävät juhlia edelleenkin härkäpareina: naisten osuus osaston uusista opiskelijoista on vain kuusi prosenttia. Teknillisen fysiikan ja matematiikan opiskelijat taas turvautuvat kotitalouden opiskelijoiden vetovoimaan 7,9 prosentin saaliilla. Luvussa ei kuitenkaan ole mukana kukkaisteekkareita, jotka saattavat nostaa prosentteja.
Kaikista hakijoista kauniimman sukupuolen edustajia oli 27,5 prosenttia, mutta valituista ainoastaan 23,8. Määrä on laskenut vain prosenttiyksikön verran viime vuodesta. Eniten tyttöjä vetivät maisema-arkkitehtuurin (86,7 %), yhdyskunta- ja ympäristötekniikan (71,9 %) sekä materiaalitekniikan koulutusohjelmat.
Ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita aloittaa tänä vuonna noin 160, ja lisäksi Otaniemeen saapuu noin 200 vaihto-opiskelijaa. Teknillisen korkeakoulun tavoitteena on, että vuoteen 2005 mennessä sisään otetuista 10 % on ulkomaalaisia. Tänä vuonna kv-ohjelmia onkin aikaisempaa enemmän.