Etusivulle




Ruoanlaitto tuottaa tuskaa
Panu Kontkanen


Smökistä puuttuvat ruoanlaittotilat aiheuttavat päänvaivaa sitsien järjestäjille.

Smökissä pidettyjen sitsien järjestäjät ovat kerta toisensa jälkeen törmänneet samaan ongelmaan. Rakennuksessa sijaitsevaa UniCafen keittiötä ei ole saanut käyttää, vaan tilaisuuksissa tarjottava ruoka on pitänyt valmistaa muualla. Aivan pienestä pulmasta ei ole kysymys, sillä Smökki toimii sitsien näyttämönä keskimäärin kerran viikossa.

TKY:n hallituksen kyläasioiden vastaavan Janne Viskarin mukaan asia ei tullut yllätyksenä, vaan tilanne oli tiedossa jo sopimusta tehtäessä.

Ongelma on ajanut sitsien järjestäjät joko kokkaamaan koteihinsa tai tilaamaan catering-palvelut ulkopuolisilta.

”Viime sitseillämme tarjoiltu ruoka valmistettiin kunkin järjestäjän kotona”, sanoo ruokailuvälinevuokrausta sitseille operoivan Teekkaritytöt-yhdistyksen puheenjohtaja Riitta Saarinen.

”Ulkopuolelta tilattu ruoka nostaa olennaisesti sitsien hintaa”, Saarinen perustelee monien muiden sitsijärjestäjien tavoin valintaa kahden tarjolla olevan vaihtoehdon välillä.

Helpotusta tiedossa?

TKY kartoittaa paraikaa mahdollisuutta rakentaa uusi sitsikeittiö Jämeräntaival 3:n tiloihin. Helpotusta tilanteeseen on siis mahdollisesti tulossa ensi vuoden aikana.

”Päätöstä asiasta ei vielä ole, kodinkonelaitteiden tarjouksia on kuitenkin jo alustavasti kyselty kyseistä tilaa silmälläpitäen”, Viskari selvittää asian tämänhetkistä tilaa.

”Suurin päänvaiva tällä hetkellä on edellytetyt viemäröinnit sekä ilmastointi”, hän jatkaa.

Mahdollisen tulevan keittiön yhteyteen on tarkoitus rakentaa myös ruokailuvälinevarasto, jossa astiastovuokrausta pyörittävät Teekkaritytöt voivat säilyttää astiastoaan.

Teekkarityttöjen puheenjohtaja Riitta Saarinen on tyytyväinen suunniteltuun keittiökompleksiin:

”Ruoanlaitto-ongelmassa mahdollinen kolmosen keittiö on suuri apu. Ja ruokailuvälinevaraston myötä ei astioita tarvitse raahata paikalle seiskasta saakka”, Saarinen toteaa viitaten Teekkarityttöjen Jämeräntaival 7:ssä sijaitseviin tiloihin.

”Ja onhan sellaiselle keittiölle myös sosiaalista tilausta, ruokaa on paljon hauskempaa tehdä yhdessä kuin yksin”, hän naurahtaa.