Etusivulle




Uusi työvoima esittäytyy


TKY:n sihteeristöön on syksyn kynnyksellä ilmestynyt uusia kasvoja. He kertovat, miten päätyivät ylioppilaskunnan hommiin.

Kuva
Hysteeristö eli Markus, Tuomas, Mikko, Eija, Rauli, Aki ja Juha.


Markus Sipilä, tietotekniikkasihteeri

Ei. Siinä on sellainen kaksikirjaiminen sana, jonka käyttäminen on osoittautunut kovin hankalaksi täällä Otaniemessä. Tästä syystä olenkin monesti löytänyt itseni hoitamasta mitä mielenkiintoisimpia tehtäviä ylioppilaskunnassamme. Tutuiksi ovat tulleet parin killan toiminta, Dipoli-bileiden kanssa hääräily, lehden tekeminen Polyteekkarissa ja elämäntapa OUBS:ssa telkkariohjelmien parissa. Viime keväänä tuon kaksikirjaimisen sanan lausuminen tuotti jälleen vaikeuksia, niinpä löysinkin itseni jälleen uudesta hommasta – tällä kertaa TKY:n tietotekniikkasihteerinä.

Pentti kommentoi: Markus. Siinäpä kuusikirjaiminen sana, joka pyörii Pentin huulilla aina, kun jossain tarvitaan häärääjää.

Tuomas Siitonen, AD-siviilipalvelusmies
Vastaan tämän lukuvuoden ajan valtion tarjoamana art directorina TKY:n julkaisujen ulkonäöstä. Aikaisemmin olen työskennellyt mm. paperikaupassa, ompelukonekorjaamossa, arkkitehtitoimistossa, freelancer-graafikkona, Berliinissä ja viimeiset pari vuotta osakkaana M41LH2-nimisessä suunnittelutoimistossa. Olen valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta graafikoksi. Arkkitehtiopinnot ovat vielä kesken. Peace.

Pentti kommentoi: Pentti suosittelee ehdottomasti Windows-salasanan käyttöä firman nimenä! Make love, not war.

Mikko Dufva, ATK-siviilipalvelusmies
Eräänä rauhallisena tiistaipäivänä lueskelin uutisryhmiä, kun silmääni osui viattomalta näyttävä TKY:n ilmoitus: Haetaan ATK-sivaria. Uteliaisuuden riivaamana luin viestin tietämättä, että se muuttaisi elämäni lopullisesti. Heti minut valtasi vallaton vimma kirjoittaa loistoa puhkuva hakemus – tulisiko minusta seuraava ATK-ylläpitäjä?

Kului kuukausi. Kului toinen. Olin jo unohtanut tuon riettaan tiistaipäivän edesottamukseni, kun säpsähdin puhelimen soittoon. Minut kutsuttiin työhaastatteluun! Oi onnen päivää! Siviilipalvelukseni teekkarien kehdossa olisi enää juttutuokion takana. Ja se tuokio onkin sitten aivan eri tarina.

Pentti kommentoi: Oli synkkä ja myrskyinen yö… Tällä miehellä on tarina hallussa. Eikä mitään rajaa riettaudella.

Eija Tikkanen, sosiaalipoliittinen sihteeri
Siirryin TKY:lle yliopiston opintotukitoimistosta ja jo tuolloin tiedostin, että tulevien teekkarikokemusten jälkeen en ole ehkä enää koskaan kykenevä työskentelemään valtion tylsissä byrokratioissa :). Tämän riskin otin kuitenkin vastaan ja nyt paiskin töitä teekkareiden hyvinvoinnin eteen (asia, jota en olisi aiemmin uskonut ikimaailmassa tekeväni). Olen 24-vuotias valtiotieteiden ylioppilas, joka ensimmäisten opiskeluvuosien Itä-Eurooppa-vimman jälkeen (vaihto-oppilasvuosi Krakovassa) on vaihtanut pääkiinnostuksen kohteensa suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen sosiaaliturvaan. Sektorilla kiinnostavat eniten toimeentuloasiat. Asun Vallilassa ja pidän kirjallisuudesta sekä salmiakista. Tämän lisäksi harrastan kavereita sekä myös – tosin vähenevissä määrin – osakuntaa ja ainejärjestöä.

Pentti kommentoi: Penttikin harrastaa kavereita, muttei näiden tyttö- tai poikaystäviä.

Aki Sundell, teekkari- ja kulttuurisihteeri
Terve, olen ylioppilaskuntamme tuore teekkari- ja kulttuurisihteeri. Maallinen taivallukseni on kestänyt 24 vuotta ja kotoisin olen Hollolasta. Miten sitten päädyin hommiin TKY:lle? Kuten kaikki muutkin, erilaisten vaiheiden kautta äidin vatsaan ja sieltä pariksikymmeneksi vuodeksi kypsymään korkeakouluopiskelijaksi. Synkeämielisen tiukka opiskelu vaatii tietenkin vastapainokseen jotain mukavaa ja kilta-aktiivina sekä Retuperän WBK:laisena tutustuin ylioppilaskuntaelämään, josta löytyi kaveriksi myös yksi TKY:lle pestautumiseni pääsyyllinen, edeltäjäni Juhana Salminen.

Pentti kommentoi: Äidin vatsaan ja sieltä letkun varteen! Maallinen vaellus voi joskus olla taivaallista.

Juha Stjärnstedt, tiedottaja
Valmistuttuani maisterismieheksi Turun yliopistosta oli aika etsiä töitä. Koska opinto-ohjelmaani oli historian lisäksi kuulunut mm. viestintää ja yhteiskuntatieteitä, tuntui TKY:n tiedottajan paikka luonnollisesti kiinnostavalta. Aiempaa viestintäalan kokemusta minulla on mm. Suomen Oslon suurlähetystöstä ja kotimaasta. Teekkarien harrastama ns. huumori on aina ollut sydäntäni lähellä, joten sopeutuminen ei-humanistiseen työkulttuuriin on sujunut kohtalaisen kivuttomasti. Vapaa-aikanani koluan Helsingin levy- ja kirjakauppoja ja musisoin mahdollisuuksien mukaan.

Pentti kommentoi: Viestinnän kokemusta kotimaasta! Pentti kannattaa jyrkästi näin tavattoman eksakteja CV-tietoja. Myös ns. turkulaishuumori on Pentin sydäntä lähellä.

Pääsihteeri Rauli ”Rale” Oikarinen esiteltiin viime kevään numerossa 7/2003. Mene osoitteeseen www.polyteekkari.fi, klikkaa Arkisto ja sieltä juttu Puuron voimalla pääsihteeriksi.