Sijaintisi: Polyteekkari > Uusin lehti > PT 9/2009 > AJASSA > TKY:n hallitus kiertää maailmaa

TKY:n hallitus kiertää maailmaa

Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan hallitus on valmistautunut huolellisesti Aalto-yliopistoon. Sen jäsenet ovat Aalto-yliopiston vuoksi uhrautuneet matkustamaan ympäri maailmaa nähdäkseen, miten ulkomaiset korkeakoulut toimivat.
Matkoilla nähdystä ja koetusta saattaa olla hyötyä sen päivän jälkeen, kun Teknillinen korkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Helsingin kauppakorkeakoulu yhdistyvät.
"Viime vuonna minä olen käynyt Trondheimissa, Göteborgissa, Tukholmassa, Lontoossa, Cambridgessa ja Münchenissa", listaa Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Markus Heimonen.
Matkoilla ylioppilaskunnan hallituksen jäsenet ovat tutustuneet muun muassa ulkomaisten korkeakoulujen organisaatioihin ja kampusalueisiin.
Mitä matkoilla on sitten opittu?
"Esimerkiksi Norjassa Trondheimissa tekniikan alan yliopistoon on liitetty muita korkeakouluja. Lopputulos on jäänyt puolitiehen, koska yhdistyminen on ollut hallinnollista, vaikka opiskelijat voivatkin valita kursseja eri puolilta yliopistoa."
Heimosen mukaan Isoon-Britanniaan Cambridgeen matkusti miltei jokainen ylioppilaskunnan hallituksen jäsen.
"Siellä näki, miten toimii satoja vuosia vanha yliopisto. Cambridge on Teknillisen korkeakoulun kokoinen, mutta sen rahoitus on kaksi kertaa suurempi kuin kaikkien Suomen korkeakoulujen yhteensä.
Se on hallinnollisesti hajanainen, mutta korkeakoulu toimii, koska sinne houkutellaan maailman parhaimmat tyypit ja heille annetaan resurssit tehdä, mitä he haluavat."
Ruotsissa Göteborgissa ylioppilaskunnan hallituksen jäseniä kiinnostivat kampusalue ja säätiöyliopiston toiminta.
"Teknillisen korkeakoulun kiltoja vastaavilla toimijoilla on siellä omia baareja. Siksi elämää on ympäri kampusta. Kampus on toteutettu niin, että opiskelijoista on ihan normaalia jäädä hengailemaan sinne."
Ylioppilaskunnan hallituksen jäsenet vierailevat ulkomaisissa korkeakouluissa, koska se kuuluu Teknillisen korkeakoulun kansainväliseen yhteistyöhön.
Ulkomaanmatkat ovat kuitenkin lisääntyneet Aalto-yliopiston vuoksi.

Tuomas Kokko

Siirry sivun alkuun