Mitä ylioppilaskunta tarjoaa? Kun pyörit Teekkarikylän siimeksessä ja tutustut yhdistyksiin, osaat tiivistää vastauksen kolmeen sanaan: mahdollisuuden toteuttaa itseään.
OtaKaLa, OtaKoppi, Otaniemen rytmipelaajat, Otaniemen Stalkkaajat, Teekkarisaunojat, Otapokeri, Polygame, Teekkarisivarit.
Ylhäällä on lueteltu kaikki viime vuonna perustetut yhdistykset, jotka on hyväksytty TKY:n yhdistysrekisteriin. Teekkarit syttyvät tekemisen meiningistä. TKY:n piirissä toimii tällä hetkellä yli 150 yhdistystä ja uusia syntyy jatkuvasti.
Ylioppilaskunnan intresseissä on, että innostuminen ja itsensä toteuttaminen on mahdollista. Se on tärkeää ja koko ylioppilasliikkeen tukiranka ja mahdollistaja. Aalto-ylioppilaskunnan myötä resurssit vielä lisääntyvät ja toimintaan saadaan uusia mahtavia ihmisiä TOKYO:sta ja KY:ltä.
Miksi teekkarit käyttävät niin paljon aikaa ylioppilaskunta- ja yhdistystoimintaan? Miksi opintojen edistäminen jää välillä toissijaiseksi? Ihmisten innostus pitäisi saada kanavoitua myös opiskeluun. TKK:lla on tällä hetkellä kehnompi rooli tekemisen meiningissä, eli siinä mikä monia ihmisiä oikeasti motivoi.
Kuka haluaa tulla yliopistoon, jossa pitää parin ensimmäisen vuoden aikana osallistua lukuisille pakollisille peruskursseille ja nukahtaa epämielekkäille luennoille. Kuka kokee, että osaamista edistää ainoastaan kirjapänttääminen, jonka päätteeksi on paperitentti.
Kun TKY:n hallitus kävi vierailulla TAIK:ssa, silmät valkenivat ja ymmärsi, että Suomessa on jo olemassa ainakin yksi todellinen huippuyliopisto. Ei esimerkkiä tarvitse rapakon toiselta puolelta hakea kun voi hypätä bussiin ja piipahtaa Arabiassa.
TAIK oli täynnä samaa tekemisen meininkiä, mitä Teekkarikylä on kaikkine yhdistyksineen meillä. Vastaan ei tullut ainuttakaan luentosalia, vaan ympäri taloa oli erilaisia mielekkäitä työskentelytiloja. Professorit ja opiskelijat työskentelivät oikeasti samoissa tiloissa ja yhteinen vuorovaikutus oli luonnollista ja jokapäiväistä. Erilaisia harjoitustöitä ja käden jälkeä oli esillä kaikkialla. Media Lab -osaston käytävällä oli naamataulu kaikista labrassa työskentelevistä − siis myös kaikista opiskelijoista. Esittelypuheenvuorojen sivulauseissa tuli ilmi, että lähes jokainen yksikkö oli maailmanluokan mittakaavalla huipulla niin ihmisten kuin laitteidenkin puolesta.
Aalto-yliopisto kaipaa samaa tekemisen meininkiä. Enemmän mielekkäitä harjoitustöitä, vähemmän pelkkiä luento- ja paperitenttejä. Enemmän vierailijaluennoitsijoita koulun ulkopuolelta. Ja kaikki opintojen mitoitus silmällä pitäen.
Näkee sen jo nytkin. Erilaisilla projektikursseilla opiskelijat käyttävät huomattavasti enemmän aikaa ja oppivat asiat oikeasti. Ohjelmointikursseilla aikaa saatetaan käyttää harjoitustehtäviin ja kurssiprojektiin yhteensä pari sataa tuntia, koska tekeminen on mielekästä ja siitä oikeasti oppii.
Toteuttakaa itseänne! Lähtekää järjestöihin mukaan tai perustakaa uusia. Antakaa opettajille palautetta kurssien kehittämiseksi, siten että innostusta voisi kanavoida myös opiskelussa.
Mikko Ikola, TKY:n hallitus, Teekkarikylä- ja järjestöasiat