POLYTEEKKARI - POLYTEKAREN
 
 

Uneton yö ja sarastava syksy

Uusi edustajisto tutustuu toisiinsa

'En ollut odottanut, että menisin heittämällä läpi. Olin positiivisesti yllättynyt ja aidosti iloinen', Henri Lönn toteaa. Vaalitulosta pohtivat vierellä myös Markus Ylänen (vas.) ja Mikko Hyppölä (oik.).

The Tiger -yökerhon seinälle heijastuu valkoinen ruutu, johon piirtyvät Aalto-ylioppilaskunnan edustajiston vaaleissa valituksi tulleiden nimet. Päivisin he ovat eri kampuksilla, nyt he ovat yhdessä.
Symbioosi-renkaan Kulttuuriliiton ehdokas Janne Peltola näkee nimensä listassa. Hän uskoo ääntensä tulleen oman killan ja teekkarispeksin jäseniltä. "Mulle voi tulla milloin vain juttelemaan - ja voi olla varma, että vien asioita eteenpäin."
Peltola uskoo, että uudessa edustajistossa syntyy uusi päätöksentekokulttuuri, jossa hänellä on etua muun muassa siitä, että myös osa kyltereistä ja taikkilaisista on hänelle jo tuttuja. Hän uskoo kaikkien voittaneen äänestystuloksessa. "Toivon, että kylterit kokevat olevansa tasavertaisia yhteisössä."
Suurimman vertailuluvun sai kylteri Juhana Brotherus iThink-liitosta Avainrenkaasta. Suosiota selittää ainakin osittain kyltereiden äänestysprosentti, joka kohosi 47,9:ään. "Ne, jotka tuntevat, että on eniten menetettävää, aktivoituvat eniten."
Brotherus korostaa kuitenkin, että vaikka Avainrengas pyrki selvästi kyltereiden mahdollisimman suureen osuuteen uudessa edustajistossa. "Mutta minä en näkisi, että se olisi vain kauppislaisten etu."

Ratas-renkaan Polytekarna-liiton ehdokas Christian Peltonen varmisti paikkansa. "Olin todella tyytyväinen varsinkin siitä, että teekkarit saatiin uurnille."
Vaalien äänestysprosentiksi muodostui 34,7. Teekkarien äänestysprosentti jäi kolmesta ylioppilaskunnasta alhaisimmaksi, 31,5 prosenttiin. Tulos on kuitenkin enemmän kuin vuoden 2007 edustajistovaaleissa, joissa teekkareiden äänestysaktiivisuus jäi 26,8 prosenttiin.
Peltonen uskoo uuden edustajiston luovan uuden kulttuurin, jonka tulee olla avoin ja keskusteleva. "Valittujen pitää liikkua keskenään. Se on pieni joukko."
Pienimmän joukon edustajistossa muodostavat taikkilaiset, joista suurimman vertailuluvun sai Maija Astikainen Symbioosi-renkaan Punavihreät-liitosta. Hän uskoo saaneensa äänensä taikkilaisilta ja aikoo myös ajaa heidän etujaan. "Mutta haluan tasapuolisuutta, sitä että kaikki saavat jotain."
Astikainen ei vielä tunne teekkareita tai kyltereitä ja pitää taikkilaisia uudessa edustajistossa vähemmistöasemassa.
Eniten ääniä, 81, kaikista ehdokkaista sai Pipsa Penttinen Jämerä-renkaan Luovasta Liitosta. Äänet tulivat todennäköisesti arkkitehtiosastolta. Muualta tulleista äänistä hän ei tiedä kuin kaksi: "Toinen on sisko ja toinen vanha kämppis."
"Kun TKY ei ole perustanut omaa erillistä yhdistystä, niin meillä teekkareilla on suurempi luottamus Aalto-ylioppilaskuntaan ja siihen, että sen konsepti toimii." Penttinen viittaa siihen, että kylterit ovat perustaneet toimintansa jatkajaksi Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry:n ja taikkilaiset Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry:n.
Ratas-renkaan Kone-liitosta läpi päässyt Henri Lönn otaksuu saaneensa äänensä erityisesti nuorimmilta konetekniikan opiskelijoilta. Hän sanoo valvovansa teekkareiden etua mutta ajattelevansa TKY:n hallituksen Aalto-koordinaattorina myös koko Aalto-ylioppilaskunnan etua. "Yliopiston rikkaushan on se, että kaikki otetaan huomioon ja luodaan kanssakäymistä kaikkien kesken."
Edustajistotyöskentelyltä hän odottaa keskinäistä keskustelua. "Toivon, että ryhmäkurikulttuuria ei syntyisi vaan olisi niin kuin meillä TKY:n edustajistossa, jossa jokaisella on oma ääni."

Janne Luotola

Siirry sivun alkuun

Päivitetty 8.5.2009


tulostusversio
 
 
Polyteekkari —
Suomen paras teekkarilehti
Jämeräntaival 7 A, 02150 Espoo,
puh. (09) 468 3307
[email protected]