Polyteekkari |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sini Numminen
Kun pikkutyttönä myimme hiekasta pyöriteltyjä lihapullia
naapureille, ei leipomomme seinällä ollut kelloa. Naapurin täti ei
yleensä ehtinyt pysähtyä hiekkalaatikon reunalle. Hän kertoi kouluissa
ja työssä ahkeroivansa kahden ihmisen edestä ja vapaa-ajalla käyvänsä
vartalonveivauksessa viisi kertaa viikossa.
Naapurin ukko on taloustieteilijä. Hän sanoi, että Suomilörtsy
OyAb:n täytyy innovoida, sillä muuten aasialaiset tiikerikakut
valtaavat markkinat. Kun kuitenkin pullanpyörityksen tuottavuus kasvaa,
ei luvassa ole lisää aikaa ihmisille, ukko muistutti.
Kiireentunne nimittäin on jokaisen omaa syytä. Eivät eläisi niin
sokerilla kuorrutettua elämää, jota pitää vielä pidentää
säilöntäaineilla.
Ennen rynnistämistään työelämään pulla-akat ja -ukot köllöttelevät
uunikorkeakoulussa rajatun ajan, jotta jälleen uusi valtavan suuri
pellillinen mahtuu sisään. Rajoitukset vaikuttavat lähinnä siten, että
mielissä alkaa kaivertaa kärähtämisen mahdollisuus. On myös muistettava
keräillä rusinoita takinliepeeseen ja varottava munkkipossuja.
Suomilörtsy OyAb:ta liian pitkät paistoajat ahdistavat. Niitä voidaan lyhentää kysymällä, miten pullat ovat uunissa ja kertomalla erilaisista tavoista kerätä lämpösäteitä.
Oikeasti hyvään kypsymisaikaan kuuluu termodynamiikan ulkoaopiskelun
lisäksi myös kriittisen lämpötilan ja jälkilämmön tarkastelua sekä
aikaa toisille leivonnaisille.