POLYTEEKKARI - POLYTEKAREN
 
 

Aaltolaisista halutaan yrittäjähenkisiä

Jaakko Linnakankaan mielestä yrityksen perustajana olisi äärettömän hyödyllistä tuntea todellisia osaajia.

Aalto Entrepreneurship Societyn ensimmäisen kokoontumisen ohjelma on melkein loppu. Jäljellä on enää vapaata seurustelua. Keskellä Design Factoryn hallia seisoo innostunut kolmikko. Sampsa Runila on kuudennen vuoden tutalainen ja hänellä on jo kahden kaverinsa Jaakko Linnakankaan (TKK) sekä Arttu Kähösen (HSE) kanssa konsepti valmiina, joskin toteutus on vasta ideatasolla. "Me tultiin hakemaan täältä näkemystä eikä kontakteistakaan ole haittaa."
Vastaavanlaiset tilaisuudet ovat oivallisia kontaktien luomiseen, ja Sampsa kertoo tilaisuuden ruokkineen heitä jo yhdellä. Yritysmaailmassa myyminen ei ole vain yksinäistä rahan perässä juoksemista - yhteistyötä tarvitaan. "Henkilökohtaisten kontaktien merkitys näissä piireissä on siinä, ettei yksin voi kovin pitkälle päästä", hän täsmentää.
Pojat visioivat, että Aalto-yliopiston hyöty voisi konkretisoitua heille nimenomaan vastaavanlaisten tilaisuuksien järjestämisenä.
Harri Hallila on tullut kuuntelemaan kokeneempien tarinoita. Hän on viidennen vuoden bioinformaatioteknologian opiskelija ja mukana tutkimusryhmässä, jossa on kehitelty parempaa raajanpidennystekniikkaa. Hallilalle oli uutta yhteisön toiminta sekä Design Factoryn tilat. "Pitää varmaan ottaa selvää, miten tilat saisi käyttöön", hän intoilee.
Aivan erilainen tarina on Yambo Wulla, Pekingistä kotoisin olevalla tietotekniikan opiskelijalla. Hänen historiansa on kulkenut Kiinasta Mikkelin kautta Espooseen, missä hän tänä iltana käyskentelee silmät kiiltäen kuulemassa lempiaiheestaan.
Wu on aina halunnut yrittäjäksi ja tietää, että se vaatii hyviä ideoita ja intohimoa. Hänellä ei ole vielä ideaa tai konseptia, mutta ei hän sellaista saisikaan kotisohvalle jäämällä: "Ideat syntyvät, kun ihmiset juttelevat keskenään ja jakavat omaansa", hän selittää ja kertoo nytkin työstävänsä vimmatusti kaikennäköistä päässään. "Nämä kaikki ihmiset ovat samassa tilanteessa. Haluan vain olla heidän kanssaan ja tuntea heidän energiansa."
Kristo Ovaska, yksi yrittäjyysyhteisön perustajista, kertoo, mistä kaikki yrittäjyysintoilijat ovat paikalle pelmahtaneet: "Tavoitteena oli siis perustaa opiskelijalähtöinen yhteisö, joka toimisi tukiverkostona ja auttaisi yrittäjyyteen."
Kolmen yhdistyvän yliopiston yrittäjyydestä haaveilevilla opiskelijoilla on tästä lähin apunaan mahdollisimman epäbyrokraattinen yhteisö, ja tavoitteena on järjestää tapahtumia ja koulutuksia mahdollisimman tiuhaan.
Tiedotuskanavien muoto viestii omalta osaltaan, ettei kysymyksessä ole mikään jäykistelykerho, johon on hankala päästä mukaan. "Toistaiseksi Facebook-ryhmä on yhteisön ainoa tiedotuskanava, mutta blogi on kyllä suunnitteilla."

Sofia Ziessler

Siirry sivun alkuun

Päivitetty 13.2.2009


tulostusversio
 
 
Polyteekkari —
Suomen paras teekkarilehti
Jämeräntaival 7 A, 02150 Espoo,
puh. (09) 468 3307
[email protected]