 |
 |
UAS-talon ravintolan kello näyttää puolta yhdeksää. Kokki Kaj Jääskeläinen kaataa lautaselle ruispuuroa. |
 |
Korkeakoulun kahvilat voivat tarjota ensi syksystä lähtien aamupalaa, jos ravintolatoimikunnan kokouksessa esitetty ehdotus toteutuu.
"Se toimisi opiskelijoille houkuttimena saapua koululle aikaisemmin, ja päivä tulisi käytettyä tehokkaammin", esityksen tehnyt ylioppilaskunnan koulutuspoliittinen sihteeri Jaska Viherkari suunnittelee.
Viherkari pitää valmiina tarjottua aamupalaa hyvänä vaihtoehtona ainakin niille, jotka asuvat kylässä ja joilla on ruuhkaa solukeittiössä. Koululla nautittu aamupala voisi olla myös kotona tehtyä ravitsevampi.
Sodexho kokeili aiemmin aamupuurotarjoilua Dipolissa, mutta puuro ei mennyt kaupaksi. Sen sijaan Amican ravintolassa TUAS-talolla tarjotaan aamupuuroa eurolla. Leipä ja juoma maksavat erikseen.
"Pelkkä puuro ei ole houkutin, jolla teekkarin saisi sängystä nousemaan ylös, mutta edullinen kattavampi aamiainen voisi sellainen jo ollakin", Viherkari uskoo. "Sen lisäksi se olisi palvelua sekä opiskelijoille että henkilökunnalle."
"Aamupalatarjoilua kartoitetaan tällä hetkellä. Ehkä se olisi mahdollista", TUAS-talon ravintolapäällikkö Marja-Liisa Klemettilä pohtii.
Hinta voi asettua kuitenkin aamupalatarjoilun esteeksi. Koska Kela ei tukisi aamupalaa, sen hinta uhkaisi kavuta lounasta korkeammalle. Viherkari esittää, että TKK voisi subventoida hintaa kahteen euroon. Tällä hetkellä subventointi on hallinnollisesti hankalaa siitä syystä, että TKK on valtion tilivirasto, mutta uuden yliopistolain tuoma taloudellinen itsenäisyys voi helpottaa asiaa.
Janne Luotola