Etusivulle




Teekkarit kommentoivat




”Pidän miessukupuolen huumorista ja rehtiydestä. Naisympäristössä on liikaa ’kanoja’.” (Nainen, konetekniikka)

”Oma osastoni on hyvin miesvaltainen huolimatta siitä, että jo puolet arkkitehtiopiskelijoista on naisia. Osastolla on edelleen voimissaan sankariarkkitehtimachokulttuuri.” (Nainen, arkkitehtuuri)

”Sukupuoliasioista: TKK:lla asiat tuntuvat olevan hyvin. Todelliset ongelmat piilevät työelämässä, esim. konservatiivisissa (vanhoissa) miesjohtajissa. Asia on vaikea. Kumman itse valitsisin? Naisten syrjimisen hyväksymisen vai sen, että alan tullessa naisvaltaisemmaksi sen palkkaus ja status laskisivat? Itse olen päätynyt syrjinnän vastustamiseen, mutta tähän lieveilmiöön pitäisi keksiä ratkaisu.” (Nainen, tietotekniikka)

”Monet tapaamistani naisteekkareista ovat suoraan myöntäneet käyttävänsä häikäilemättömästi naisellisia avujaan hyödykseen niin opiskelijaelämässä kuin työelämässäkin. TÖRKEÄÄ…” (Nainen , tietotekniikka)

”[Koin syrjintää] Vain ekana vuonna toisella osastolla yhdellä kurssilla, jossa assari antoi naisopiskelijoille aina huonommat arvosanat. Me testattiin tätä kopioimalla yksi kotitehtävä suoraan kirjasta. Miespuolinen kaveri sai 5, minä 4+.” (Nainen, tietotekniikka)

”Kurssiarvosanoissa voi selkeästi huomata (ainakin pystyi 4 vuotta sitten) että pojat saivat parempia arvosanoja.” (Nainen, arkkitehtuuri)

Lainaukset Tiina Salokankaan graduaan varten tekemästä kyselystä. Tiina Salokangas: Teknillinen korkeakoulu opiskeluympäristönä sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta (2002).
Lisää
>> PT 04/2004: Naiset huomataan – kursseilla ja kiltatoiminnassa
>> PT 04/2004: Hyvä jätkä -tytöt pärjäävät TKK:ssa
>> PT 04/2004: DI-nainen saa pienempää palkkaa
>> PT 04/2004: Lapsuusvuodet näyttävät suunnan opinnoille
>> PT 04/2004: Miehistä maailma on tasa-arvoinen