POLYTEEKKARI - POLYTEKAREN
 
 

Janne vai Jari?

Ensi syksystä lähtien teekkareiden äänitorvi saa uuden ilmeen, sillä Polyteekkariin valitaan torstaina 15.5 uusi päätoimittaja. Pomon pallilla tulee istumaan joko 24-vuotias filosofi tai 47-vuotias rauhanturvaaja.

Teksti: Meri Laitinen

Kuka olet ja mitä teet?

Janne Luotola: "Opiskelen käytännöllistä filosofiaa, mikä antaa pätevyyden kaikkeen eikä kunnolla mihinkään. Se on mielestäni mielenkiintoinen ala, sillä haluan koko ajan tietää kaikesta enemmän ja tutustua erilaisiin ilmiöihin. Olen kirjoittanut muun muassa Ruotuväkeen ja Turun ylioppilaslehteen."

Jari Tenhunen: "Olen vapaa journalisti ja elokuvantekijä. Tausta on dokumenttielokuvan puolella: olen tehnyt monenlaisia faktapohjaisia elokuvia eri tilaajille, esimerkiksi televisioon, yrityksille ja valtion organisaatioille. Olen myös ollut vajaan vuoden Taitaja-lehden päätoimittajana."

Miksi haluat Polyteekkarin päätoimittajaksi?

JL: "Päätoimittajana pääsee tutustumaan ihmisiin ja ideoimaan kokonaisvaltaisesti lehteä: juttuja, ulkoasua, palstoja ja niin edelleen. Polyteekkariin minua veti tehtävän haasteellisuus ja kiinnostavuus: koska insinööritieteet ovat minulle vieraita, haluaisin etsiä niistä sovelluskohtia ihmisten arkielämään."
JT: "Taitaja-lehden päätoimittajana oleminen oli tosi kivaa hommaa, ja monipuolinen toimenkuva sopi minulle. Minulle on myös tekniikan maailma tuttu opiskelun, opetuksen ja tutkimuksenkin kannalta. Ajattelin, että työ yhdistäisi monia intressejä."

Millaista lehteä tekisit?

JL: "Mukana olisi luovaa hulluutta ja uusia sovelluksia vanhoihin aiheisiin. Innovaatioyliopiston lähestyessä nostaisin esille teekkareiden yhteyttä muihin korkeakouluopiskelijoihin."
JT: "Lehti on nyt aika hyvä, ja paras lähtökohta olisi mielestäni ´oman kylän lehti´. Lehti katsoisi maailmaa teekkarikylän asukkaan silmin: siinä voisi olla esimerkiksi tekniikan alaan, henkilövaihtoon, rekrytointiin ja kansallisiin kehitystrendeihin liittyviä juttuja."

Oletko valmis muuttamaan Otaniemeen?

JL: "Joo, ihan ehdottomasti. Silloin tietäisi paremmin mitä Teekkarikylässä tapahtuu ja tutustuisi helpommin ihmisiin."
JT: "Asun Lauttasaaressa, ja minulla on Otaniemeen vajaan kymmenen minuutin matka. En siis koe muuttoa tarpeelliseksi."

Millaisena pidät lukijakuntaa, eli teekkareita?

JL: "Tuntemieni teekkareiden perusteella ei ole olemassa mitään tyypillistä teekkaria, mutta ehkä tietty mielikuva teekkareista yhdistää heitä jollain tavalla. Uskon, että täältä löytyy paljon erilaisia ihmisiä."
JT: "Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin tyypillinen ihminen tai tyypillinen teekkari. Sanoisin, että teekkarit ovat monivärinen joukko. Joka yhteisöstä löytyy monenlaisia ihmisiä ja luonteita, mutta tietysti teekkareita yhdistää se, että he suuntautuvat enemmän teollisuuden ja yritysmaailman palvelukseen."

Minkälaisten juttujen arvelet kiinnostavan teekkareita?

JL: "Olen pohtinut esimerkiksi sellaista, ovatko TKK:lla opetettavat tieteet ymmärrettäviä muillekin kuin niille teekkareille, jotka kyseistä alaa opiskelevat. Myös opiskelijoiden sosiaalisesta elämästä ja työelämästä olisi kiinnostavaa kirjoittaa."
JT: "Voisin kuvitella, että hyvinkin monenlaiset, mutta omaan elinympäristöön liittyvät ja omaa elämää koskettavat aiheet varmastikin."

Jos sinut valitaan, kuinka aiot valmistautua päätoimittajan tehtäviin?
JL: "Ideoimalla juttuja valmiiksi, keräämällä mahdollisimman kattavan yhteystietoluettelon, kyselemällä teekkarikavereilta kaikenlaista ja pyörimällä Otaniemessä. Aion myös tutustua lukijatutkimukseen ja lukea huolella viimeisten vuosien lehtiä."
JT: "Loppukevään käyttäisin varmasti nykyisen lehden toimintaan tutustumiseen, koska sitten ihmiset häipyvät omille teilleen. Kun olin rauhanturvaajahommissa, edelliset perehdyttivät aina uudet ennen lähtöään, mikä oli hyvä systeemi. Yhteistyökuviot ovat myös tärkeä asia."

Mitä mieltä olet innovaatioyliopistosta?

JL: "Mitään lopullista en uskalla sanoa, mutta tuntuu siltä, että hanke yhdistää keinotekoisesti hyvinkin erilaisia aineita. Toisaalta TKK:llakin opetetaan monenlaisia aineita, eikä se vähennä yhtenäisyyttä. On myös kiinnostavaa miettiä sitä, onko innovaatioyliopistossa enää teekkareita laisinkaan."
JT: "Vaikea sanoa, kun projekti on vielä niin alkutekijöissä. Jos organisaatiot ovat fyysisesti kovin kaukana toisistaan, näkisin ongelmana informaation sujuvan kulun. Valmiiden organisaatioiden muuttaminen on aina hankalaa, mutta selkeästi monitieteisyyteen ja moniulotteisuuteen on tarvetta."

Mikä olisi Polyteekkarin slogani, jos sinä olisit päätoimittaja?

JL: "Hmm… kiehtova kysymys. Tosi köyhää ehkä, mutta ´Moniosaaja — osaa kaikkea vähän´. Ei nyt oikein lennosta lähde."
JT: "Sloganin, samoin kuin logon kehittäminen on monimutkainen prosessi, joka vaatisi aivoriihityöskentelyä. En lähtisi näin äkkiseltään repimään mitään."

Siirry sivun alkuun

Päivitetty 14.5.2008


tulostusversio
 
 
Polyteekkari —
Suomen paras teekkarilehti
Jämeräntaival 7 A, 02150 Espoo,
puh. (09) 468 3307
[email protected]