POLYTEEKKARI - POLYTEKAREN
 
 
Teemun mielestä TKY on lähempänä opiskelijaa kuin HYY

Teekkariarmeijan vääpeli

30-vuotias ­pääsihteeri viljelee ohraa ja osaa melkein kaikki teekkarilaulut.

Teekkariarmeijan vääpeli

Meri Laitinen

Jännittikö ensimmäinen päivä ylioppilaskunnan pääsihteerinä?

"Kyllä se jonkun verran jännitti, mutta kesän aikana tapahtunut perehdytys oli erittäin antoisa. Töiden aloittamista voisi kai verrata siihen, että lukee ensin pinon kirjoja uimisesta, sitten heitetään veteen."

Kuinka ura on lähtenyt käyntiin? Onko tullut yllätyksiä, vastoinkäymisiä?

"Ei nyt yllätyksiä sinänsä. Elokuu oli epätodellisen rauhallinen — syyskuun ensimmäinen viikko ei! Mutta mitään varsinaisesti odottamatonta ei ole vielä tapahtunut."

Et muuttanut Otaniemeen. Miksi?

"Osittain harkitsen sitä vielä, mutta minulla on hyvä asunto Itä-Helsingissä ja työmatkat ovat sujuneet kohtalaisen vaivattomasti. Teoriassa on myös helpompi erottaa työ ja vapaa-aika, kun lähtee välillä kylästä."

Millaisia tavoitteita sinulla on TKY:n suhteen? Tulemmeko näkemään suuria muutoksia tai radikaaleja linjanvetoja?

"Pääsihteerin mahdollisuudet tehdä suuria linjanvetoja ovat loppujen lopuksi aika pienet. Tämä on nyt tällaista perusjorinaa, mutta yritän tehdä parhaani ja sujuvoittaa käytäntöjä entisestään. Henkilöstöön olisi myös tarkoitus panostaa, vaikka se näinä ensimmäisinä viikkoina onkin jäänyt vähemmälle kaiken maailman hulinoiden takia."

Olet ollut myös HYY:n järjestösihteerinä. Miten ylioppilaskunnat eroavat toisistaan?

"HYY saattaa näyttää vahvemmalta, koska sillä on enemmän rahaa käytettävissä erilaisiin tarkoituksiin, mutta TKY on lähempänä opiskelijaa, työntekijät ovat sitoutuneempia ja käsittämätön määrä vapaaehtoisia auttaa ylioppilaskunnan toiminnassa. HYY on myös poliittisempi; meillä on taas omat tapamme tehdä päätöksiä. Rakenteeltaan ja kehitykseltään ylioppilaskunnat ovat toki samankaltaisia."

Olet opiskellut sekä yliopistolla että TKK:ssa. Koetko olevasi enemmän teekkari vai maatalous-metsäylioppilas?

"Enemmän opintoja on tullut tehtyä yliopiston puolella, joten ehkä agraariylioppilaan identiteetti on vahvempi, mutta ei teekkariuskaan ihan vierasta ole. Päädyin fuksivuoden keväällä lukkariksi, mikä oli aika hauskaa. Osaan vieläkin suurimman osan teekkarin laulukirjasta ulkoa — tosin lähinnä sävelet, en sanoja."


Siirry sivun alkuun

Päivitetty 27.5.2008


tulostusversio
 
 
Polyteekkari —
Suomen paras teekkarilehti
Jämeräntaival 7 A, 02150 Espoo,
puh. (09) 468 3307
[email protected]