POLYTEEKKARI - POLYTEKAREN
 
 
SYLin vastavalittu hallitus. Eeva Myller toinen vasemmalta.

Eeva Myller SYLin hallitukseen

Johanna Mitjonen

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL valitsi vuosittaisessa liittokokouksessaan hallituksen vuodelle 2008. Puheenjohtajaksi äänestettiin 81 äänellä Tuomas Telkkä Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnasta. Toiseksi 54 äänellä sijoittui TKY:n Antti Savolainen.
SYLin liittokokous valitsi ensi vuoden hallitukseen puheenjohtajan lisäksi kuusi jäsentä: Johanna Aholan ja Johanna Haapalan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta, Eeva Myllerin Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnasta, Katri Nokelan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnasta, Tuure Pitkäsen Tampereen yliopiston ylioppilaskunnasta ja Tuomas Vanhasen Turun yliopiston ylioppilaskunnasta.
Eeva Myller on hoitanut korkeakoulupoliittisen sihteerin tehtäviä TKY:llä vuoden 2006 alusta lähtien. Hän on toiminut monipuolisesti teekkaritoiminnassa mukana, esimerkiksi Teekkaritytöissä. Edunvalvontapuolen kokemusta hänellä on myös hallinnon opiskelijaedustajana sähköosaston tieteellisestä neuvostosta. 24-vuotias Myller on opiskellut TKK:lla sähkötekniikkaa vuodesta 2002 lähtien.
Valinnan jälkeen Myller kuvasi oloaan mahtavaksi, mutta hieman väsyneeksi. Hän toivoo pääsevänsä SYLissäkin työskentelemään koulutuspoliittisten asioiden parissa. Tavoite omalle hallitusvuodelle on selvä: "Opiskelijoille parempi huominen". Valinnan jälkeen Myller suuntasi Otaniemen kautta jatkamaan iltaa KY:n kerhotilalle Nouse jo -bileisiin, jossa koko liittokokousväki vielä illalla juhli.


Kommentti:

TKY:n linja muodostuu liian pienessä piirissä

Vuotuisessa SYLin liittokokouksessa päätetään, mihin asioihin ylioppilasliike keskittyy ensi vuonna. Tällä kertaa liittari valitsi esimerkiksi, että kaikista mahdollisista opintotuen kehittämiskohteista SYL ajaa erityisesti puolison tulojen vaikutuksen poistamista asumislisästä. Hieno juttu! Liittokokouksen tehtävänä on valita kymmenien vaihtoehtojen joukosta ensi vuoden painopisteet. Ensi vuonna SYL myös muun muassa parantaa Venäjä-suhteitaan, keskustelee kehitysyhteistyön laadusta ja toitottaa yliopistojen lisärahoituksen puolesta.

TKY:llä ei kuitenkaan valtakunnan opiskelijapoliittisista asioista käydä kunnollista keskustelua. Syyksi tähän on esitetty edustajiston vähäistä puoluepolitisoitumisen astetta, mutta se on huono peruste. SYL on paras organisaatio ajamaan monia teekkareillekin tärkeitä tavoitteita ja näistä ainakin edustajiston tulisi olla kykeneväinen keskustelemaan.

Myös SYLin hallituksen valinnasta ja mahdollisista TKY:­n ehdokkaista tulee keskustella huomattavasti nykyistä avoimemmin.

Liittokokousedustajat valitsee meillä TKY:n hallitus, joka edellyttää hallituksen linjassa pysymistä. Mukaan lähetetään myös palkattuja sihteereitä. Pienen piirin muotoilemassa yksimielisessä rintamassa on äänestetty myös silloin, kun kyseessä ei ole perustellusti keskeinen teekkariedunvalvonnallinen kysymys. On suorastaan hullua aina luottaa yhden hallituksen jäsenen käskyyn, sillä suurin osa kysymyksistä on arvokysymyksiä, joista liittariedustajan on kyettävä muodostamaan oma mielipiteensä. Asiantuntija-apua on aina runsaasti saatavilla.

Yksi liittokokousedustaja käyttää tuhannen teekkarin ääntä ja tuhat teekkaria on huomattavasti heterogeenisempi porukka kuin miten teekkariedustajat viime vuosina ovat näyttäytyneet. Ryhmäkuri antaa meistä epäinhimillisen ja vähä-älyisen kuvan eikä enää aja tarkoitustaan. Liittokokousedustajuuden tulee olla ennen kaikkea edustajiston myöntämä luottamustehtävä.

Sini Numminen

TKY:n edustajiston jäsen
TKY:n edustaja 2004-2005 SYLin  liittokokouksessa ja varaedustaja 2007

Siirry sivun alkuun

Päivitetty 27.5.2008


tulostusversio
 
 
Polyteekkari —
Suomen paras teekkarilehti
Jämeräntaival 7 A, 02150 Espoo,
puh. (09) 468 3307
[email protected]