Uutiset, ylioppilaskuntapolitiikka ja julkinen keskustelu ovat pyörineet syystalvella omaisuuskysymysten ympärillä. Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta (TKY) on kahnannut Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY) ja Teekkaritoiminnan edistämisyhdistyksen (TTEY) kanssa niiden varallisuuden hallinnasta.
Kahnauksissa on yhtäläisyyksiä: paitsi että ne ovat johtaneet oikeudenkäynteihin, ne liittyvät myös identiteetteihin - siihen, miten määritellään se yhteisö, jolle varat on tarkoitettu ja joka päättää niiden jakamisesta. TTEY:n kanssa TKY on käynyt vuodesta 1994 asti oikeustaisteluita, jotka päätettiin viimein tänä vuonna. KY:n kanssa oikeudenkäynnit vasta alkavat.
Oikeuden päätösten odotteleminen ei ole kuitenkaan ratkaisu ongelmaan. Oikeus ratkaisee juridiset kysymykset ja lopulta tuomioillaan vaikuttaa siihen, mihin minkäkin yhteisön varallisuus siirtyy ja kenen nimiin varallisuuden hallinta päätyy. Tämä on kuitenkin hyvin pinnallinen taso eikä poista uusien kiistojen mahdollisuutta.
Todellinen ongelma liittyy yhteisöjen identiteetteihin: teekkarit taistelivat ennen vanhoja teekkareita vastaan ja taistelevat nyt kyltereitä vastaan. Vuoden kuluttua juridisesti samoja yhteisöjä ei enää ole mutta identiteetit säilynevät siitä huolimatta. Ongelma voi ratketa ainoastaan muuttamalla näitä identiteettejä.
Kauppatieteilijöiden varallisuus on muodostunut alun perin lahjoituksista, jotka on osoitettu kauppatieteiden tukemiselle. On siksi ymmärrettävää, että kylterit haluavat varojen myös päätyvän näiden alojen edustajille. Kysymys kuitenkin kuuluu: onko tänä päivänä olemassa enää niitä opiskelijoita, joille rahat alun perin tarkoitettiin? Jos kyltereitä ei enää ole, ei voi olla heille tarkoitettua varallisuuttakaan. Rahastojen, säätiöiden ja ylioppilaskuntien on pysyttävä niiden tukemien yhteisöjen muutosten mukana. Varallisuus tavallaan pysyykin kyltereillä, vaikka vuoden kuluttua "kyltereiden" joukko laajentuukin.