POLYTEEKKARI - POLYTEKAREN
 
 

Nyt sienestämään!

Toimitus suosittelee

Johanna Mitjonen

Sienestys sopii oivaksi harrastukseksi köyhälle opiskelijalle. Vasun kanssa vain metsään, ja ilmainen ateria on tarjolla. Juuri nyt metsissämme puskevat itsensä läpi suppilovahverot. Niistä saa sekä herkullista kastiketta potun tai pastan kaveriksi että makoisaa keittoa.
Sieniä voi löytää omasta lähimetsästä, Otaniemestä löytyy ainakin karvarouskuja. Joukkoliikenteellä, vaikkapa bussilla 28 Leppävaarasta, pääsee kuitenkin suurempien saaliiden pariin Espoon ylpeyteen, Nuuksion kansallispuistoon jännittävälle sieniretkelle.
Sienestys ei ole mitään välineurheilua, mutta avuksi ovat kumisaappaat, kori (muoviämpärissä sienet eivät saa ilmaa) sekä sieniveitsi, jonka päässä on pieni harja roskien poistamista varten.
Ennen sienestystä kannattaa hieman opiskella syötävien ja myrkyllisten sienten eroja. Sienten valmistuksessa on pieniä eroja, toisia voi paistaa pannulla, kun taas esimerkiksi rouskut vaativat ryöppäyksen eli sienten keittämisen. Jos sienisaalis on valtaisa voi sieniä huoletta pakastaa, ne kannattaa sitä ennen kuitenkin käyttää pannulla. Antoisia retkiä!

Vahverokastike perunoille tai pastalle
Ainekset:

  • 1 l sieniä
  • 2 sipulia
  • soijakastiketta
  • 1 dl ruokakermaa
  • voita paistamiseen

Ohjeet:

  • Siivoa sienet roskista ja tarkasta, ettei niissä ole etanoita.
  • Pilko sienet ja sipuli.
  • Käytä sienet pannulla niin, että enimmät nesteet haihtuvat (siirrä sienet pois pannulta).
  • Kuullota sipuli pannulla.
  • Lisää sienet.
  • Lisää joukkoon desi ruokakermaa.
  • Kastikkeen voit maustaa joko suolalla ja pippurilla, soijalla tai persiljalla.
Siirry sivun alkuun

Päivitetty 16.10.2007


tulostusversio
 
 
Polyteekkari —
Suomen paras teekkarilehti
Jämeräntaival 7 A, 02150 Espoo,
puh. (09) 468 3307
[email protected]